Volledig scherm
© TV Enschede FM

Eerste vluchtelingen komen naar noodopvang Getfertsingel in Enschede

ENSCHEDE - De eerste vluchtelingen nemen donderdag hun intrek in de noodopvang in het voormalige Tubantia-pand aan de Getfertsingel.

Waar de vluchtelingen vandaan komen en om hoeveel mannen, vrouwen en kinderen het gaat is nog niet bekend. "Dat wordt donderdag pas duidelijk", zo meldt locatiemanager Remko Kootstra. "Het gaat om vluchtelingen die net in Nederland zijn aangekomen, dus vaak wordt pas op het laatste moment bekend wie waar wordt ondergebracht."

Klaar
De vluchtelingen komen vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel, waar ze zich na aankomst in Nederland hebben laten registreren. "Wij zijn er in elk geval klaar voor. Allang. We verwelkomen ze hier graag", laat Kootstra weten.

Volledig scherm
© TV Enschede FM
  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

poll

Op meerdere plekken in Twente licht uit tijdens Earth Hour

Op meerdere plekken in Twente licht uit tijdens Earth Hour

  • Goed om stil te staan bij verandering klimaat! (34%)
  • Eén uur geen licht helpt het klimaat niet (54%)
  • Bij mij gaat elke zaterdag om 20:30 het licht uit (12%)
174 stemmen