Volledig scherm
© Thinkstock

Eikenprocessierups in Hengelo: niet meer te tellen

HENGELO - De eikenprocessierups rukt hard op in Hengelo: van de in totaal 10.000 eikenbomen in de stad zit in 3300 exemplaren een nest. De nesten worden alleen nog bestreden op 'hotspots', plekken waar veel mensen komen.  

Daarbij gaat het om bomen in de buurt van winkelcentra, scholen en verzorgingshuizen. Op doorgaande wegen en op plekken waar weinig mensen komen, mogen de eikenprocessierupsen gewoon blijven zitten. Het is volgens de gemeente te duur om ze allemaal weg te halen.

Niet te tellen
De gemeente zegt dat het aantal nesten inmiddels niet meer te tellen is. Er komen meldingen uit de hele stad, onder meer van de Krabbenbosweg, Beneluxlaan, Amerikalaan, Europalaan, Laan van Driene en Diamantstraat.

Brandharen
De gemeente adviseert mensen om vooral weg te blijven bij plekken waar ze zich ophouden. De rupsen zijn bedekt met brandharen die zwellingen, jeuk en irritatie kunnen veroorzaken. Ook wordt afgeraden om de rups zelf te bestrijden. De melding kan het beste worden doorgegeven aan de gemeente, telefonisch of via de BuitenBeter app.

poll

Man (31) opgepakt na slaan Powned-verslaggever Dennis uit Glanerbrug

Man (31) opgepakt na slaan Powned-verslaggever Dennis uit Glanerbrug

  • Terecht, je blijft van een ander af (61%)
  • Als je loopt te sarren, kun je een tik verwachten (26%)
  • Hoe minder aandacht hiervoor, hoe beter (13%)
851 stemmen