Volledig scherm
© Thinkstock

Enschede staat volgend jaar in het teken van duurzaamheid en verbinden

ENSCHEDE - Verbinden. Dat is volgend jaar het belangrijkste thema van het beleid van de gemeente Enschede. In de begroting voor 2017 constateert het college dat de verschillen in Enschede steeds groter dreigen te worden. En dan gaat het vooral om de kloof tussen arm en rijk, tussen laagopgeleid en hoogopgeleid en tussen digibeet en digitaal onderlegd. Die verschillen wil de gemeente verkleinen.

Een bezuiniging van 1,4 miljoen euro op het armoedebeleid wordt bijvoorbeeld teruggedraaid. Met onderwijsvouchers kunnen kinderen uit minimagezinnen een beroep doen op huiswerkbegeleiding. Daarnaast komt er extra hulp beschikbaar voor inwoners die moeite hebben met het invullen van online formulieren. Steeds meer diensten van de gemeente worden gedigitaliseerd. Enschedeërs die er zelf niet uitkomen, kunnen in het stadskantoor hulp krijgen.

Duurzaamheid
Behalve verbinden staat ook duurzaamheid hoog in het vaandel. Een zoektocht naar geschikte locaties voor windmolens of zonnepanelen gaat van start. De contacten met Duitsland worden ook onverminderd voortgezet.

Nieuwe initiatieven
Het college denkt volgend jaar onder aan de streep 350.000 euro over te houden. Dat geld mag door de gemeenteraad gebruikt worden om nieuwe initiatieven te ontplooien. Bij wijze van spreken zou dit bedrag kunnen worden gebruikt om de mantelzorgwaardering te verhogen. Of om vaker het gras te maaien in de stad.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Twentse gemeenten willen in 2050 energieneutraal zijn

Twentse gemeenten willen in 2050 energieneutraal zijn

  • Chapeau! Laten wij hier het goede voorbeeld geven (21%)
  • 2050 pas? Dat moet sneller kunnen (54%)
  • Volgens de president van Amerika is er toch geen klimaatprobleem? (26%)
78 stemmen