Volledig scherm
Toine, David, Pepijn, Luc en Sven van Interflow © Lars Smook

Enschedese band Interflow droomt van vol Wembley

ENSCHEDE – Dat er muziek in de Enschedese band Interflow zit, is inmiddels duidelijk. De band won onlangs in het Zwolse Hedon het talentontwikkelingsprogramma Popsport Overijssel.

De band is jong. Eind 2014 traden ze voor het eerst op. Tijdens het kerstbal van het Kottenpark College aan de Lyceumlaan. Vier van de vijf bandleden zaten op het Kottenpark. De band bestaat uit Pepijn van der Vaart (zanger en gitarist), Luc Koopman (drums), Twan Wiertz (keyboard), David de Vos (gitaar/zang) en Sven Kloppenborg (bas).

Creatief proces
Het eerste eigen nummer ontstond snel: Spaceshifter. Pepijn: „We hebben nu tien eigen nummers. Het is een creatief proces. Het idee komt van een van ons en dan maken we het samen.” Bekijk hieronder een live-optreden van de band.

Hun muziek is rock, maar wel breder. Pepijn: „We brengen allemaal verschillende stijlen in die samensmelten. Eerst hadden we als naam The Fuse in gedachten, maar toen hebben we via Google een synoniem gevonden: Interflow. De overlap en de variatie is de kracht van de band.”

Goede richting
De band won onlangs in het Zwolse Hedon Popsport Overijssel. Van de vier Overijsselse deelnemers Sudaria, Interflow, Jason Fredrick en Thieving Magpies toonde Interflow volgens de jury de meeste ontwikkeling. Ergens in november gaat de band Overijssel vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale bij het zogenaamde Popsport Showcase Festival. „Het was echt een enorme ontlading toen we wonnen. Het is een stap in de goede richting.”

Muziekwereld
Voordeel van de landelijke Popsport is dat er veel mensen uit het muziekwereldje op afkomen. „Dan kun je je in de picture spelen,” vertelt drummer Luc Koopman.

Droom
​Waar het allemaal gaat eindigen? Luc heeft wel een idee. „Ons einddoel, of beter gezegd ons streven is om op een mooie zomeravond in een vol Wembley Stadium te staan. Daar gaan we helemaal voor!”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

  • Goed beleid! Als mensen zich welkom voelen, komen ze nog eens terug (24%)
  • Foutparkeerders horen juist bestraft te worden (20%)
  • Pas de parkeertarieven aan: dan hoeft niemand fout te parkeren (55%)
225 stemmen