Volledig scherm
Het huidige pand van basisschool Menkotoren © Lars Smook

Enschedese Basischool Menkotoren verhuist definitief van Roombeek naar Deppenbroek

ENSCHEDE - De verhuizing van basisschool Menkotoren van schoolbestuur SKOE is een feit. De school verhuist met ingang van schooljaar 2017/2018 van het gelijknamige voormalige fabriekspand in Roombeek naar het gebouw van De Toermalijn in Deppenbroek. 

Laatstgenoemde school zal vervolgens geen nieuwe leerlingen meer aannemen, waardoor De Menkotoren eigenlijk de positie van De Toermalijn inneemt.

Bezwaar
Veel ouders maakten bezwaar tegen het verlaten van het karakteristieke pand, waar de ruim 100 leerlingen les hadden. Omdat het huurruimte is, kunnen en willen de gemeente en het schoolbestuur er makkelijk van af. „We hebben ons er bij neergelegd”, zegt ouder Wiard Hazewinkel. De MR heeft ingestemd met de verhuizing. „Terwijl de kaarten er voor ons goed bij lagen en we goede hoop hadden dat de MR tegen zou stemmen. Hier houdt onze invloed op.”

Elders inschrijven
Hazewinkel en ruim twintig andere ouders hebben inmiddels hun kinderen vanaf het nieuwe schooljaar ingeschreven bij een andere school. Dit wordt bevestigd door directeur Linda Tukker van Cbs Anna van Buren in Roombeek. „Ruim twintig ouders van De Menkotoren hebben hun kinderen bij ons ingeschreven. Helaas hebben we al ouders moeten teleurstellen. Als de groepen vol zitten, zitten ze vol. We kiezen er bewust voor op één locatie te blijven.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (27%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (17%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (56%)
478 stemmen