Volledig scherm
© Frans Nikkels

Enschedese basisschool houdt Pokémonjagers op originele wijze buiten de deur

ENSCHEDE - 'Pas op! Alle Pokémons in deze school bevatten een virus'. Het moet de schrik zijn van alle Pokémonjagers, dat cybercriminelen in de huid kruipen van het virtuele wezentje om je telefoon te hacken. Sinds de 'viruswaarschuwing' er hangt, mijden spelers van het spel Pokémon Go basisschool De Kiem in Enschede. Zekerheid voor alles.

Maar is er een virus? "Natuurlijk niet", lacht directeur Ted Bisschop. "Maar de waarschuwing werkt wel om allerlei vreemden buiten de deur te houden. In het begin van de week begon het ineens. Toen kwam er behoorlijke groep jongelui de school in, turend op hun telefoonschermen. En daarna nog een groepje. We hebben een open-deur-beleid, maar het is ook weer niet de bedoeling dat Jan en alleman de hele dag maar binnen komt lopen voor een spel."

Museum
Een gewoon ‘verbodsbord’ voor Pokémonjagers leek hem niet per se succesvol. Hij verzon daarom de dreiging van een virus. “Ik kwam er op door een museum. Dat had overal bordjes staan, dat de kunst niet aangeraakt mocht worden. Toch deden bezoekers dat. Later zette het museum een boord meer met: ‘Heeft u iets aangeraakt? Zo snel mogelijk handen wassen in verband met conserveringsmiddelen!’ Daarna voelde niemand nog aan de kunst.”

Stoere actie
Leerlingen in groep 8 vinden het wel een stoere actie. “Ze kwamen tot de slotsom dat ik eigenlijk ook een spel speel met de Pokémonvangers.” En meneer Ted won.

poll

Gemeente Enschede: parkeren in Van Heekgarage is veilig

Gemeente Enschede: parkeren in Van Heekgarage is veilig

  • Zolang die stutten er staan krijgen ze mij er niet in (19%)
  • Ik neem aan dat de gemeente er verstand van heeft (22%)
  • Met dat hoge tarief kwam ik er toch al niet (59%)
1254 stemmen