Volledig scherm
© Robin Hilberink

Enschedese fotograaf bevrijdt kind uit boom aan Olympialaan

ENSCHEDE - Het was "een keer wat anders" voor fotograaf Mark Spoelstra uit Enschede, zo zegt hij zelf op zijn Facebookpagina. Dinsdag bevrijdde hij samen met de brandweer een klein kind uit een boom aan de Olympialaan in Enschede. Het kind was met zijn knie bekneld geraakt tussen twee stevige takken.

Spoelstra zag dat er een melding van een incident was waarbij hulpverlening gevraagd werd. Normaal zou hij zijn fotocamera meenemen, maar nu was het incident bij hem om de hoek, dus ging hij meteen polshoogte nemen. Hij zag het kind in de boom vastzitten en klom erbij om de knie van het kind te ontlasten en een praatje met de jongen te maken tot de hulpdiensten kwamen. De brandweer schoot hen even later te hulp met een ladder en een spreider om de takken uit elkaar te bewegen. Zo kon het kind kort daarna met twee gezonde benen weer op de grond worden gezet.

Dat Spoelstra nu geen beelden heeft van de reddingsactie, vindt hij onbelangrijk. "Beeld is ondergeschikt aan andere dingen, soms...", schrijft de Enschedese fotograaf.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. 

poll

Omstreden zorgboer uit Enschede had geen diploma in de zorg

Omstreden zorgboer uit Enschede had geen diploma in de zorg

  • Als de overheid het toestaat, zal het wel niet nodig zijn (5%)
  • Schandalig, een zorgverlener moet gecertificeerd zijn (33%)
  • Praktijkervaring is bij die doelgroepen vele malen belangrijker (62%)
1830 stemmen