Lisa Nora met juryleden Kay Nambiar, Maan, Veronica van Hoogdalem, Dennis van Leeuwen en Ivo Severijns en presentator Willie Wartaal
Volledig scherm
Lisa Nora met juryleden Kay Nambiar, Maan, Veronica van Hoogdalem, Dennis van Leeuwen en Ivo Severijns en presentator Willie Wartaal © Thomas Abrahams

Enschedese Lisa Nora talentvolste bovenbouwer van het land

AMSTERDAM - In een bomvolle Heineken Music Hall is de Enschedese Lisa Nora gekroond tot de meest muzikale bovenbouwer van het land. De scholiere aan het Stedelijk Lyceum Kottenpad won de eerste prijs in de categorie 'Beste Schoolact Bovenbouw' tijdens de finale van de Buma Music Academy 2016.

De jury, bestaande uit gitarist en producer Dennis van Leeuwen, bekend van de band Kane, en RTL5-presentatrice Veronica van Hoogdalem, had geen lang beraad nodig om Lisa als winnares aan te wijzen. "Een professionele act en een heel goed zelf geschreven nummer. Ik denk dat we van Lisa Nora nog wel gaan horen in de toekomst", aldus van Leeuwen. Ruim 300 toeschouwers zagen de Enschedese in Amsterdam winnen. 

Buma Music Academy 
De Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur en heeft als doel het muziekonderwijs in Nederland te ondersteunen. Het was voor het eerst dat de finale werd opgesplitst in 'onderbouw' en 'bovenbouw'. De beste schoolact in de categorie onderbouw werd verzorgd door leerlingen van het Bonnefanten College in Maastricht. 

poll

Op meerdere plekken in Twente licht uit tijdens Earth Hour

Op meerdere plekken in Twente licht uit tijdens Earth Hour

  • Goed om stil te staan bij verandering klimaat! (34%)
  • Eén uur geen licht helpt het klimaat niet (56%)
  • Bij mij gaat elke zaterdag om 20:30 het licht uit (10%)
127 stemmen