Volledig scherm

Enschedese Watersport Vereniging heeft de wind weer in de zeilen

ENSCHEDE - Zeilen in Enschede is net zoiets als skiën op het Rutbeek. Toch begon de Enschedese Watersport Vereniging in mei met Project Z. En dat project staat voor zeillessen. De lessen zijn gericht op de jeugd en ze zijn een hit, want nu al doen zo'n twintig beginnende zeilers mee.

"Onze leden zijn gemiddeld heel oud en het was best zorgwekkend dat er bijna geen jeugd bij kwam. Daarom hebben we in het voorjaar besloten om de boel wat op te porren. We kochten twee nieuwe boten om les in te geven," vertelt Trynke Papa, een van de zes zeilinstructeurs.

Vergrijzing
"We hebben rond de tweehonderd leden", zegt voorzitter Jan Posthuma. "Driekwart is 50-plus onder wie veel 65-plussers. Dan kun je op je klompen aanvoelen dat het aantal leden afneemt." De vraag of het tij nog te keren is, ligt voor de hand. "Ik denk het wel. Maar het is een algemene trend in de watersport dat de jeugd minder belangstelling heeft. We geven de zeillessen dan ook om de jeugd te stimuleren. En je ziet dat er belangstelling is."

Project Z zorgt nu voor lessen op de maandag-, donderdag- en vrijdagavond. "Voor de dinsdagavond is er nog geen animo, maar de boten zijn er", zegt Trynke Papa. "Je kunt ook proeflessen nemen en later lid worden." Beeld: Reinier van Willigen © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
Volledig scherm
© Reinier van Willigen

poll

Onherstelbare fout in Vriezenveen: 171 stemmen naar andere kandidaat

Onherstelbare fout in Vriezenveen: 171 stemmen naar andere kandidaat

  • Schandalig. Zoiets check je niet één, niet twee, maar drie keer! (54%)
  • Storm in een glas water. De fout had geen gevolgen (21%)
  • Onherstelbaar? Het nieuwe kabinet moet meteen de regels veranderen (25%)
371 stemmen