Beeld van de Hengelose binnenstad, zondag tijdens de zomermarkt.
Volledig scherm
Beeld van de Hengelose binnenstad, zondag tijdens de zomermarkt. © Christian van der Meij

‘Er gebeurt niets in Hengelose binnenstad’

HENGELO - Een maatschappij voor stadsherstel kan een een effectieve bijdrage leveren aan het opkopen, herbestemmen en doorverkopen van panden in het centrum. Waardoor de compacte binnenstad sneller vorm kan krijgen. Want die plannen schieten niet op, constateert raadslid Frank Peters (ProHengelo).

Hij heeft het college van B en W daarom de suggestie voor het oprichten zo’n maatschappij voor stadsherstel aan de hand gedaan. Steen als Amsterdam, Utrecht en Deventer kennen zo’n instelling al. De gemeente zal voor een startkapitaal moeten zorgen waarna de maatschappij voor eigen rekening en risico kan werken.

Clusters

Peters stelt vast dat de ontwikkelingen in het stadscentrum stil liggen. Er ligt wel een plan Toekomstbestendige Binnenstad Hengelo waarbij dit gebied in clusters wordt ingedeeld, ‘maar daar haalt de gemeente door bezuinigingen zelf een streep door.’ Peters wijst op het bedrijvencluster richting station: „Maar het stadskantoor komt daar niet.”

Muziekschool

Over het culturele cluster: „Dat staat ook op losse schroeven. Want de muziekschool komt bij Heim/Crea en het kunstcentrum zit aan de Drienerstraat. Hou je alleen het Rabotheater en de bibliotheek over.”

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (45%)
  • Dit gaat wel heel ver (20%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (35%)
242 stemmen