Volledig scherm
Bewoners van dertien flats in de Wesselerbrink

Flatbewoners Enschede moeten scheiden van hun stortkoker

ENSCHEDE - Uit alle hoogbouw in Enschede verdwijnen voor volgend jaar de stortkokers. Bewoners moeten straks met hun zakjes afval de straat op. Enschede voert diftar in. Inwoners rekenen hoofdelijk af wat ze aan afval weggooien. Dan passen stortkokers niet meer.

Doodzonde, vinden de bewoners van de Vlierstede, de flat aan de Vlierstraat met 100 woningen. De meeste zijn al aardig op leeftijden en niet al te best ter been. De flat heeft een hoge rollatordichtheid en het hok voor de scootmobiels staat vol. Ze zien er tegenop om met hun afval de flat uit te moeten, de straat op om het in de ondergrondse containers te gooien. Vooral in de winter en als het glad is, lijkt ze het zelfs gevaarlijk.

Restafval
Ze snappen ook niet wat er mankeert aan de stortkokers. Voor de bewoners is het een comfortabele manier om van hun restafval af te komen. Ze hoeven alleen maar een stukje over de beschutte galerij. Daar maakt de gemeente nu een einde aan. Wat die zit er achter.

Diftar
Waarom? Omdat we op diftar overstappen, zegt een woordvoerder van de gemeente. Zo heeft de raad vorig jaar besloten. Dat de bewoners zoals aan de Vlierstraat van niets weten, kan kloppen voor hen staat op 23 februari een informatieavond op het programma. Dan worden ze in wijkcentrum de Magneet bijgepraat.

Donderdag 4 februari is er ook zo’n bijeenkomst. Die is voor de bewoners van de vier flats aan de Lintveldebrink.

TV Enschede FM - http://www.tvenschedefm.nl

poll

Speed-pedelecs moeten worden toegestaan op fietssnelweg F35

Speed-pedelecs moeten worden toegestaan op fietssnelweg F35

  • Ja, elektrische fietsen zijn ook fietsen (10%)
  • Nee, ik noem iets dat 45 kilometer per uur rijdt geen fiets (76%)
  • Het heet toch niet voor niets fietssnelweg? (14%)
242 stemmen