Volledig scherm

Flinke stijging aantal vacatures in Twente

ENSCHEDE - Het aantal vacatures in Twente is in drie jaar tijd enorm gestegen. Stonden er in het vierde kwartaal van 2013 nog ruim 6.000 vacatures online, op 1 oktober van dit jaar stond de teller op 12.619.

Op verzoek van de online redactie analyseerde Jobfeed, een informatiebron als gaat om vacatures, het aantal vacatures over de afgelopen drie jaar en splitste deze uit naar hogeropgeleiden (hbo en hoger) en lageropgeleiden.   Online vacatures Er is gekeken naar vacatures die op internet staan. Dat houdt in dat, op interne vacatures na, bijna alle vacatures zijn meegenomen in de analyse.    Banen voor lageropgeleiden Vooral het aantal vacatures voor lager opgeleiden steeg explosief: met 153 procent. Telde Twente in het vierde kwartaal van 2013 nog zo'n 3.000 vacatures voor lager opgeleiden, in het vierde kwartaal van 2016 is dit aantal gestegen tot bijna 8.000.

Het aantal vacatures voor hoger opgeleiden steeg met 57 procent tot 4.632.

Het aandeel vacatures voor lageropgeleiden steeg tot 67 procent van het totaalaantal vacatures, ruim 11 procent meer dan dezelfde periode in 2013.   Enschede op 1, Almelo op 2
Enschede is koploper wat betreft het aantal vacatures met 33 procent van het aanbod in Twente. Almelo staat op plek twee met 22 procent van het totaalaantal. Hengelo volgt op gepaste afstand met een aandeel van 17 procent.

Vacatures voor vrijwilligerswerk, bijbanen, franchisers en stages zijn in de analyse buiten beschouwing gelaten.

De ontwikkeling van het aantal vacatures in de afgelopen drie jaar. Hoeveel vacatures telt jouw gemeente?

poll

Droomhuis Holtens stel paar uur voor tekenen koopcontract verkocht aan een ander

Droomhuis Holtens stel paar uur voor tekenen koopcontract verkocht aan een ander

  • Dat is knap lullig voor het stel (10%)
  • Een huis is pas van jou als je het contract getekend hebt (11%)
  • De makelaar had ten minste open kaart kunnen spelen (79%)
1390 stemmen