Wijkbewoners Kitty Veenstra en Francis Wessing maakten zich sterk voor herstel van de fontein.
Volledig scherm
Wijkbewoners Kitty Veenstra en Francis Wessing maakten zich sterk voor herstel van de fontein. © Lars Smook

Fontein gaat weer stromen in Wesselerbrinkpark

ENSCHEDE - Na acht jaar gaat er eindelijk weer water stromen uit de fontein in de vijver van het Wesselerbrinkpark. De fontein wordt vrijdagmiddag officieel in gebruik genomen.

De wijkraad Wesselerbrink deed in november 2015 een oproep om de fontein in ere te herstellen. Het grootste struikelblok waren de jaarlijkse kosten. Voor het stroomverbruik en de demontage van de pomp in de wintermaanden is elk jaar zo'n 8.000 euro nodig.

Het water stroomt straks weer dankzij medewerking van de gemeente Enschede, wijkbudgetten Wesselerbrink, de winkeliersvereniging van het winkelcentrum Wesselerbrink en de kinderboerderij De Wesseler.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

poll

Op meerdere plekken in Twente licht uit tijdens Earth Hour

Op meerdere plekken in Twente licht uit tijdens Earth Hour

  • Goed om stil te staan bij verandering klimaat! (34%)
  • Eén uur geen licht helpt het klimaat niet (54%)
  • Bij mij gaat elke zaterdag om 20:30 het licht uit (12%)
174 stemmen