Volledig scherm
© Ivo Kruger

Geen actie tegen schrappen buslijn Boekelo en Hogeland

ENSCHEDE - Geen brief richting de provincie, maar een afschrift van het debat in de gemeenteraad van dinsdagavond. Wat de provincie er mee moet is onduidelijk. Maar verdere actie zal de stad niet ondernemen tegen het schrappen van twee buslijnen per 1 december.

Syntus moet bezuinigen. In Enschede verdwijnen de lijnen 5 en 6, die respectievelijk naar Hogeland en Boekelo gaan. D66, PvdA, SP, GroenLinks en EnschedeAnders kondigden een motie aan om de provincie negatief te adviseren over het verdwijnen van de buslijnen. Nutteloos, zei wethouder Welman. In Twents verband heeft Enschede namelijk al positief geadviseerd over de keuze van Syntus. De raad wist dat niet.

Toch is de motie ingetrokken, met de belofte dat een afschrift van het debat naar de provincie gaat en dat de raad volgende keer wel wordt ingelicht over zo'n besluit. Welman zegt dat nu wordt gekeken naar de inzet van buurtbussen op de lijnen 5 en 6. Eventueel met vrijwillige chauffeurs.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

poll

Op meerdere plekken in Twente licht uit tijdens Earth Hour

Op meerdere plekken in Twente licht uit tijdens Earth Hour

  • Goed om stil te staan bij verandering klimaat! (34%)
  • Eén uur geen licht helpt het klimaat niet (54%)
  • Bij mij gaat elke zaterdag om 20:30 het licht uit (12%)
174 stemmen