Volledig scherm

Genoeg ideeën voor kleine huisjes in Hengelo

HENGELO - De Stichting Erfgoed Hengelo wil hogeschool Saxion vragen om een onderzoek in te stellen naar de conditie van de 38 zogenaamde ‘kabouterhuisjes’ in de Bloemenbuurt. Wat woningcorporatie Welbions betreft, worden ze gesloopt zodra er nieuwbouwplannen op het terrein zijn ontwikkeld. Maar daar is niet iedereen blij mee.

Wat voorzitter Hans de Gruil betreft, komt er een technisch onderzoek naar de conditie van de huisjes, ‘een second opinion.’ Hij heeft begrepen dat het herstel tussen de 30 en 120 mille per stuk gaat kosten. Een grote bandbreedte, die om nader onderzoek vraagt.

Ideeën
Volgens hem zijn er verschillende ideeën voor een toekomstig gebruik te bedenken. Hij meldde eerder de trend van ‘tiny houses’ voor mensen die geen behoefte hebben aan grote woningen. „Een ander idee is om Ikea eens te vragen om er een modelwoning in te richten.”

Kunstenaarsdorpje
En kunstenaar Pier van Dijk opperde de mogelijkheid van een dorpje voor afgestudeerde AKI-studenten, inclusief beeldentuin, expositieruimte en bed&breakfast. De Gruil: „Er komen allerlei ideeën los. Dat juich ik toe. Het geeft aan dat er allerlei mogelijkheden zijn.”

500 bezoekers
Erfgoed Hengelo richtte enkele weken geleden een huisje in met nostalgisch materiaal van museum ‘de Sfeer van Weleer’ in Rekken en opende er vervolgens de deuren, in het kader van de Maand van de Wederopbouw. Meer dan 500 bezoekers kwamen er kijken. Welbions heeft de stichting toestemming gegeven om het bewuste woninkje langer in gebruik te houden.

poll

Onherstelbare fout in Vriezenveen: 171 stemmen naar andere kandidaat

Onherstelbare fout in Vriezenveen: 171 stemmen naar andere kandidaat

  • Schandalig. Zoiets check je niet één, niet twee, maar drie keer! (54%)
  • Storm in een glas water. De fout had geen gevolgen (22%)
  • Onherstelbaar? Het nieuwe kabinet moet meteen de regels veranderen (24%)
348 stemmen