Volledig scherm

Gezocht: 15.000 euro voor saladebar in centrum van Enschede

ENSCHEDE – Ondernemer Lotta Imeyer hoopt in oktober de deuren te openen van haar eigen saladebar ergens in hartje Enschede. Er is één maar: er ontbreekt nog 15.000 euro startkapitaal. Dat bedrag probeert ze bij elkaar te sprokkelen middels crowdfunding.

'ETN' staat er op de voorkant van de flyer waarmee Imeyer aandacht wil vragen voor haar crowdfundingsactie. Het idee is ontstaan uit haar passie voor natuurlijk en gezond voedsel. Salades zijn daar een voorbeeld van. Het is makkelijk, gezond, je kunt het zowel warm als koud eten en er zijn veel variaties mogelijk.

Biologisch
De producten gaat ze vers bereiden en inkopen bij lokale boeren en ondernemers. Ook aan het verpakkingsmateriaal heeft ze gedacht. "Gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Ja, het hele plaatje moet kloppen."

15.000 euro
Ze kan het pas werkelijkheid maken als ze exact 15.000 euro op haar bankrekening krijgt gestort. Ze heeft er alle vertrouwen in dat het lukt om het bij elkaar te krijgen via crowdfunding. De actie van Imeyer draait nu een maand en met succes. De teller staat dinsdag op 6.091 euro, bijeengebracht door 29 investeerders.

Investering
Imeyer biedt investeerders verschillende opties. Ze kunnen vooraf een product kopen of een bedrag investeren dat Imeyer binnen vijf jaar terugbetaalt, inclusief 3 procent rente per jaar. "Na afloop heb je dus 15 procent winst gemaakt", legt Imeyer uit. Het project van Imeyer steunen kan via www.crowdaboutnow.nl/etnsaladebar.

Lees het complete verhaal over Lotta Imeyer en haar crowdfundingsproject via Blendle of in De Twentsche Courant Tubantia van dinsdag 9 augustus.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Lotta Imeyer wil met behulp van crowdfunding een saladebar in Enschede beginnen
Volledig scherm
Lotta Imeyer wil met behulp van crowdfunding een saladebar in Enschede beginnen © Annina Romita

poll

Lobby voor Twents als vak op basisscholen

Lobby voor Twents als vak op basisscholen

  • Goed initiatief om de streektaal levend te houden (50%)
  • Wat een onzin: wat heb je nu aan Twents? (7%)
  • Leer de kinderen Engels, daar hebben ze meer aan (44%)
286 stemmen