Volledig scherm
© Wouter Jeuring

Green Team Twente derde bij Eco Marathon in Londen

LONDEN/ENSCHEDE - Het Green Team Twente is derde geworden bij de Shell Eco Marathon. Dit jaar bestaat het team uit 17 UT-studenten.

De Shell Eco Marathon is een duurzaamheidsrace in Londen. Het team lag op het circuit in het Elizabeth Olympic Park even eerste, maar werd uiteindelijk derde in de waterstofklasse. De waterstofauto van de Universiteit Twente reed een equivalent van 1 liter brandstof op 850 kilometer, een nieuw Nederlands record. De auto kan 3 uur rijden op de energie die in één reep Snickers zit.

Europese top
“We waren dichtbij de winst en zijn erg trots op dit resultaat”, vertelt Tessa de Koning Gans namens Green Team Twente. “We hebben laten zien dat we tot de Europese top behoren. De race liep niet helemaal vlekkeloos met wat technische problemen op de eerste racedag, maar die hebben we geweldig opgelost. We hebben keihard gewerkt en dit voelt zeker een beetje als een overwinning. Zeker ook omdat we een nationaal record hebben neergezet en het de voorgaande jaren een stuk minder goed ging.”


Tijdens de Shell Eco Marathon is het de bedoeling zo efficiënt en zuinig mogelijk te rijden op de gekozen brandstof. 

poll

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

  • Goed beleid! Als mensen zich welkom voelen, komen ze nog eens terug (24%)
  • Foutparkeerders horen juist bestraft te worden (21%)
  • Pas de parkeertarieven aan: dan hoeft niemand fout te parkeren (55%)
222 stemmen