Volledig scherm
© Erna Lammers

Grondwaterpompen Deurningerstraat Enschede na bouwvakvakantie in bedrijf

ENSCHEDE - Na de bouwvakvakantie worden twee grondwaterpompen aan de Deurningerstraat in werking gesteld. Dat verwacht Patrick Spijker van de gemeente Enschede.

Het gaat om pompen die voorheen door Grolsch zijn gebruikt. Deze twee pompen liggen het dichtst bij de Minister dr. De Visserstraat waar de overlast erg groot is. Het Enschedese aannemersbedrijf NTP is op dit moment bezig om de pompen weer aan te zetten. Omdat de pompen elf jaar stil hebben gelegen moet het nodige worden vervangen om ze weer te laten functioneren.

Inzicht
Het in werking stellen van de pompen was één van de onderwerpen die maandagavond aan bod kwam in een bijeenkomst over grondwateroverlast. De gemeente hoopte door de bijeenkomst meer inzicht te krijgen in de behoefte die bewoners hebben bij het oplossen van het overlastprobleem.

De gemeente gaat alle ideeën en suggesties verzamelen. "Maar of de gemeente in deze kwestie daadwerkelijk aan zet is, dat is de vraag", benadrukte Spijker. "We gaan in elk geval nu alvast de pompen aanzetten, want dan weten we wat het effect is. Dat effect zal over een half jaar duidelijk worden."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Man (31) opgepakt na slaan Powned-verslaggever Dennis uit Glanerbrug

Man (31) opgepakt na slaan Powned-verslaggever Dennis uit Glanerbrug

  • Terecht, je blijft van een ander af (61%)
  • Als je loopt te sarren, kun je een tik verwachten (26%)
  • Hoe minder aandacht hiervoor, hoe beter (13%)
847 stemmen