Volledig scherm
© DG

Gruwelijke vondst Dierenambulance Hengelo: dode hond in zak

HENGELO - De Dierenambulance heeft zondag in de wijk Veldwijk in Hengelo een dode hond in een zak gevonden. Het gaat waarschijnlijk om een pitbull, die mogelijk eerst is opgehangen.

De Dierenambulance werd gebeld door een voorbijgangster, die de zak had zien liggen langs een beek in de buurt van camping De Zwaaikom. Ze meldde in eerste instantie dat ze 'een halve hond' had zien liggen, maar het dier bleek half onder de grond te liggen.

IJzeren ketting
Volgens ambulancemedewerkster José Hartmann had het dier onder zijn keel een dikke blauwe striem. Dat zou kunnen wijzen op dat de hond eerst is opgehangen. "Maar het kan ook zijn dat de hond lange tijd aan een ijzeren ketting heeft gelegen en erg heeft getrokken." De politie is gewaarschuwd maar doet volgens de ambulance verder niets. Het dier was niet gechipt, een eigenaar is dus niet te achterhalen.

Gruwelijke vondst
De Dierenambulance spreekt van een gruwelijke vondst. Er zijn foto's gemaakt van het lijk maar die zijn erg naar om te zien. "Je vraagt je af wie zoiets doet", zegt José Hartmann. De hond is afgevoerd naar een destructiebedrijf.

poll

Omstreden zorgboer uit Enschede had geen diploma in de zorg

Omstreden zorgboer uit Enschede had geen diploma in de zorg

  • Als de overheid het toestaat, zal het wel niet nodig zijn (5%)
  • Schandalig, een zorgverlener moet gecertificeerd zijn (33%)
  • Praktijkervaring is bij die doelgroepen vele malen belangrijker (62%)
1830 stemmen