Volledig scherm

Hengelo houdt vast aan hogere bijdrage clubs voor kunstgras

HENGELO - De Hengelose sportclubs moeten de komende jaren zelf meer gaan bijdragen aan de aanleg of vervanging van kunstgrasvelden. B en W houdt vast aan 40 procent van de kosten. Dat was 18 procent. Wethouder Claudio Bruggink denkt zo op termijn vier nieuwe velden aan te kunnen leggen en, waar nodig, verouderde velden te vervangen.


De verhoging maakt deel uit van de kadernota Sport en Bewegen die het college nu heeft vastgelegd. De hogere bijdrage stuitte op verzet van enkele raadsfracties. Zo vreesde de VVD dat het tot onacceptabele contributieverhogingen zou leiden. Een onlangs met BurgerBelangen en Lokaal-Hengelo ingediende motie om de verhoging tot 25 procent te beperken, haalde het echter niet in de gemeenteraad.

Stimulering
De gemeente wil de komende jaren extra aandacht wil besteden aan sportstimulering. Zo worden na de zomervakantie gesprekken aangegaan met scholen om te kijken of er behoefte is aan meer beweeg- en sportactiviteiten in en buiten schooltijd en wordt sportclubs hulp aangeboden bij bijvoorbeeld het organiseren van themabijeenkomsten. Ook wordt bekeken of de samenwerking tussen sportaanbieders kan worden gestimuleerd.

poll

Eerste vliegtuig landt op Twente Airport voor recycling

Eerste vliegtuig landt op Twente Airport voor recycling

  • Blij met dit innovatieve werk in Twente (27%)
  • Ik zie toch liever passagiersvluchten op dit vliegveld (57%)
  • Vliegen? Ik wil juist wandelen op dat terrein (16%)
413 stemmen