Volledig scherm

Hengelo houdt vast aan hogere bijdrage clubs voor kunstgras

HENGELO - De Hengelose sportclubs moeten de komende jaren zelf meer gaan bijdragen aan de aanleg of vervanging van kunstgrasvelden. B en W houdt vast aan 40 procent van de kosten. Dat was 18 procent. Wethouder Claudio Bruggink denkt zo op termijn vier nieuwe velden aan te kunnen leggen en, waar nodig, verouderde velden te vervangen.


De verhoging maakt deel uit van de kadernota Sport en Bewegen die het college nu heeft vastgelegd. De hogere bijdrage stuitte op verzet van enkele raadsfracties. Zo vreesde de VVD dat het tot onacceptabele contributieverhogingen zou leiden. Een onlangs met BurgerBelangen en Lokaal-Hengelo ingediende motie om de verhoging tot 25 procent te beperken, haalde het echter niet in de gemeenteraad.

Stimulering
De gemeente wil de komende jaren extra aandacht wil besteden aan sportstimulering. Zo worden na de zomervakantie gesprekken aangegaan met scholen om te kijken of er behoefte is aan meer beweeg- en sportactiviteiten in en buiten schooltijd en wordt sportclubs hulp aangeboden bij bijvoorbeeld het organiseren van themabijeenkomsten. Ook wordt bekeken of de samenwerking tussen sportaanbieders kan worden gestimuleerd.

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (41%)
  • Dit gaat wel heel ver (22%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (37%)
334 stemmen