Volledig scherm

Hengelo legt ‘krimpfolie’ rond omstreden recreatiewoning

DEN HAAG/HENGELO - De gemeente Hengelo spreekt van een 'krimpfolieplan', die de buren juist moet beschermen. Maar die buren denken daar heel anders over. Ze willen gewoon geen enkele recreatiewoning daar aan de Hagmolenbeek, bij Beckum.

"We hebben een bouwvlak zo strak rond de recreatiewoning aan de Huttenveldsweg getrokken dat uitbreiding onmogelijk is”, zei de woordvoerster van de gemeente Hengelo bij de Raad van State. Als was het een krimpfolie dus. Volgens de woordvoerder van de buren, de familie Koning ter Heege, rommelt de gemeente Hengelo maar wat aan en staat ze een spiksplinternieuwe recreatiewoning toe op een aardevolle plek in een bos langs de Hagmolenbeek. Daarom stapten ze naar de Raad van State om de door de gemeente vastgestelde bestemmingsplan voor die recreatiewoning te laten vernietigen. Volgens de raadsman van eigenaar G. Olde Kater is het allemaal kinnesinne van de buren. Toen Koning ter Heege in 1991 de boerderij aan de Huttenveldseweg kocht, is hen ook het bosperceel plus recreatiewoning aangeboden. Dat aanbod werd afgewezen. „En nu achteraf stennis gaan schoppen, geeft geen pas,” aldus Olde Katers raadsman.

Lokaal Hengelo

De beide partijen zijn onverzoenbaar, zo bleek donderdag tijdens de rechtszaak in Den Haag. Koning ter Heege had Lokaal Hengelo-raadslid Leo Janssen als getuige meegenomen. Die wilde getuigen dat de wethouder een groot aantal vragen over het bestemmingsplan voor de recreatiewoning niet heeft beantwoord. Daarmee zou de gemeenteraad niet volledig zijn geïnformeerd. Overigens stemde alleen Janssen tegen het bestemmingsplan. Rechter en staatsraad D. van den Broek vond het evenwel niet nodig om hem als getuige te horen.Uitspraak binnen zestien weken.

poll

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

  • Goed beleid! Als mensen zich welkom voelen, komen ze nog eens terug (25%)
  • Foutparkeerders horen juist bestraft te worden (21%)
  • Pas de parkeertarieven aan: dan hoeft niemand fout te parkeren (54%)
261 stemmen