Volledig scherm
© Toma Tudor

Hengelo maakt van lantaarnpaal even knipperlicht

HENGELO - Het is bedoeld als straatverlichting, maar heeft de laatste tijd meer weg van een knipperlicht. Het laatste nieuws: lantaarnpaal nr. 6 aan de Goudvisstraat brandt weer. En zal dat ook blijven doen. In ieder geval voorlopig.

Bewoner Arnoud Berghuis had de lantaarn ter hoogte van huisnummer 26 aangedragen bij de gemeente in het kader van het project om onnodige openbare verlichting terug te dringen. „In eerste instantie werd dat afgewezen”, vertelt Berghuis. „Maar op een bepaald moment ging die toch uit en werd er een sticker opgeplakt.” Die moest duidelijk maken dat de lantaarn niet kapot was, maar op proef was uitgezet.
Een tijdje later ging het licht weer aan. „Volgens de gemeente was er bezwaar gemaakt. Door wie of hoeveel mensen mochten ze niet zeggen. Ik vond het maar raar, want als er in een straat veertig mensen wonen en er maken er vijf bezwaar, waarom wordt dan alleen naar hen geluisterd?”

Bezwarencommissie 
De verbazing werd nog groter toen hij vorige week in de krant las dat het bezwaar tegen het op zwart zetten van de lantaarn ‘niet-ontvankelijk’ was verklaard. En dat het licht weer uit kon (blijven). ProHengelo stelde er direct vragen over aan B en W. Een woordvoerder van de gemeente legt uit dat de uitspraak vooral technisch van aard was, omdat tegen het uitzetten van een lantaarn geen bezwaar kan worden gemaakt. „Maar het college heeft wel naar de bezwaarmakers geluisterd en besloten dat het licht weer aan kon.”

Verplaatsen
Berghuis laat het er verder maar bij zitten. „Het is het niet waard, maar ik vind het een absurde gang van zaken. Kennelijk wordt er alleen naar een paar bezwaarmakers geluisterd. De rest van de straat wordt niets gevraagd.” Hij heeft de gemeente nog de suggestie gedaan om de lantaarnpaal te verplaatsen. „Ze mochten die wel voor de deur van de bezwaarmakers zetten. Toen vertelden ze me dat míj dat dan 650 euro zou kosten. Je gelooft het toch niet?”

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
8'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
20:45
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Woonwagens blijven welkom in de gemeente Berkelland

Woonwagens blijven welkom in de gemeente Berkelland

  • Hier zitten de inwoners van Berkelland echt niet op te wachten (45%)
  • Prima, zolang het aantal standplaatsen maar niet wordt uitgebreid (24%)
  • Goed dat de standplaatsen behouden worden door de gemeente (31%)
633 stemmen