Volledig scherm

Hengelo mag meestemmen over kunstwerk Menthol en Roosje

HENGELO - Het initiatief van Artikel 1 Overijssel om een kunstwerk voor Menthol en Roosje in Hengelo te realiseren, krijgt steeds meer vorm. Vier kunstenaars zijn gevraagd een ontwerp te maken. De inwoners van Hengelo mogen er daar in september een van uitkiezen.

Een advertentie in BK Informatie, het vaktijdschrift voor beeldhouwers en vormgevers, leidde tot zo’n tachtig sollicitaties. Een jury onder leiding van directeur Arie Slob van Historisch Centrum Overijssel heeft daaruit vier kunstenaars geselecteerd: José Wallinga (Amsterdam), Karin Colen (Den Dungen), Berry Holslag (Den Haag) en Carel Lanters (Arnhem). Hen is gevraagd een maquette van een innovatief herinneringskunstwerk te maken. Het is de bedoeling om de maquettes en werktekeningen begin september tentoon te stellen in kunstcentrum Heart Gallery. Daarna krijgen de inwoners van Hengelo de mogelijkheid te stemmen op het in hun ogen beste ontwerp. De kunstenaar met de meeste stemmen krijgt de opdracht om het kunstwerk te maken.

Plek
Een plek hebben de initiatiefnemers ook al op het oog. Het kunstwerk zou moeten komen te staan op het onlangs heringerichte plein op de hoek van de Enschedesestraat en de Drienerstraat. Direct voor het pand waar Roosje heeft gewoond. Artikel 1 ziet Anna Maria Suzanna Borchert en Jozeph Sylvester, beter bekend als Roosje en Menthol, als belangrijke rolmodellen in het streven naar meer verdraagzaamheid.

poll

Lobby voor Twents als vak op basisscholen

Lobby voor Twents als vak op basisscholen

  • Goed initiatief om de streektaal levend te houden (50%)
  • Wat een onzin: wat heb je nu aan Twents? (7%)
  • Leer de kinderen Engels, daar hebben ze meer aan (43%)
309 stemmen