Volledig scherm
Tropical Night: terug naar tropisch, mooi weer, swingen, ouderwets druk. © Emiel Muiderman

Hengelose binnenstad terug naar tropisch

HENGELO] Hoe langer de rijen voor de pinautomaten, hoe geslaagder een evenement. En hoe blijer de horeca. En dat was zaterdag met Tropical Night in de Hengelose binnenstad het geval. Het zat de organisatie en de vele duizenden bezoekers helemaal mee. Het weer bereikte voor Nederlandse begrippen redelijk tropische waarden en het feit dat de oude formule weer uit de kast werd gehaald - de nadruk op dance is weer ingeruild voor ‘latin’ - blijkt een goede greep.


In feite begon Tropical Night - dat volgend jaar zijn dertigste editie beleeft - al om 12.00 uur ‘s middags op het ‘rode plein’ op de hoek Enschedese-/Drienerstraat, met een grote rol voor danscentrum El Centro de la Salsa. De workshops vielen in de smaak, jongeren en ouderen maakten er kennis met merenque en salsa.

Slenteren

Later op de avond liep het ouderwets vol in de binnenstad. Slenteraars kwamen traditioneel vast te zitten bij de podia op de Enschedesestraat bij de Twee Wezen en Stravinsky, het plein voor De Appel en de Pastoriestraat. Iets verderop woedde Tropicalalternative op het pleintje aan de Beekstraat. De organisatie van BAM! Festival en poppodium De Nul hadden verschillende bands geregeld, van Dramali met een Afrikaans repertoire tot latin-reggaeband Roots Palmera.
 

poll

Man (31) opgepakt na slaan Powned-verslaggever Dennis uit Glanerbrug

Man (31) opgepakt na slaan Powned-verslaggever Dennis uit Glanerbrug

  • Terecht, je blijft van een ander af (61%)
  • Als je loopt te sarren, kun je een tik verwachten (25%)
  • Hoe minder aandacht hiervoor, hoe beter (13%)
1267 stemmen