Volledig scherm
Afbeelding: Janneke Gilissen

Hengelose in Londen uit verdriet over Brexit op bijzondere manier

HENGELO - Janneke Gilissen is geboren in Hengelo en woont al jaren in Engeland, waar ze werkt als grafisch ontwerper. Dat Groot-Brittannië recent uit de Europese Unie stapte, maakte haar boos. Om haar teleurstelling te uiten, creëerde ze een bijzonder ontwerp.

De oud-Hengelose pakte het EU-logo erbij en liet vervolgens haar creativiteit de vrije loop. Het resultaat: het EU-logo als verdrietig gezichtje met een traanoog. 

Verengelst  Gilissen vertrok na haar vwo-opleiding aan het Twickel College in Hengelo in 1996 naar Engeland om daar te gaan studeren. Na haar universitaire studie aan de andere kant van de Noordzee bleef ze daar wonen en werken. Tot 2014 woonde ze in Londen, daarna verhuisde ze met haar man en twee kinderen naar Chelmsford. Ze werkt nog wel in Londen, als grafisch ontwerper bij uitgeverij Usborne.   Teleurstelling
Net als haar man en veel vrienden en collega's betreurt ze het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU. Gezien haar beroep was het voor haar vervolgens een koud kunstje    ,,Deze in mijn ogen simpele, maar sterke verbeelding van Brexit-verdriet wilde ik u niet onthouden", zegt vader Lowie Gilissen, die zelf nog altijd in Hengelo woont.

poll

Twentse gemeenten willen in 2050 energieneutraal zijn

Twentse gemeenten willen in 2050 energieneutraal zijn

  • Chapeau! Laten wij hier het goede voorbeeld geven (19%)
  • 2050 pas? Dat moet sneller kunnen (55%)
  • Volgens de president van Amerika is er toch geen klimaatprobleem? (26%)
77 stemmen