IJscoman Frank Boereboom. Foto: Christian van der Meij
Volledig scherm
IJscoman Frank Boereboom. Foto: Christian van der Meij

Hengelose moeder: ‘Ik heb ijskar niet weggejaagd’

HENGELO - Al voor de zomervakantie had ze ijscoman Frank Boereboom gevraagd om zijn route andersom te rijden. Dan zou hij in de straat komen als de jonge kinderen nog op zijn. Dan zou hij ze niet meer wakkerbellen.

Dat zegt de vrouw uit Hengelo die deze week in het nieuws kwam als de ‘boze moeder’ die zich ergert aan de bel van Franky’s IJs. In de omgeving van de Kopenhagenstraat in Hengelo luidt hij die als de jonge kinderen al in bed liggen. Zeker nu ze weer naar school gaan vindt ze het vervelend dat ze wakker worden gebeld.

Kans op een ijsje
De moeder – ze wil niet met naam in de publiciteit - vertelt dat ze voor de zomervakantie Boereboom aansprak. Ze haalde in die tijd haar kinderen uit bed als die de bel hoorden en liet hen een ijsje kopen. Kon hij niet komen als ze nog wakker waren? Dan hadden álle jongens en meisjes in de kinderrijke buurt de kans op een ijsje.

Laatste ronde
Maar maandag ‘jengelde’ – zoals de moeder het geluid beschrijft – de ijscoman weer laat in de straat. Ze heeft hem er inderdaad op aangesproken en kreeg te horen dat hij ‘volgende week toch de laatste ronde zou rijden’. Het is volgens haar dus ten onrechte dat zij nu daarvan de schuld krijgt en dat publiciteit tot een actie heeft geleid dat wie als eerste op de bel reageert een ijsje krijgt. “Het lijkt wel of hij probeert er een slaatje uit te slaan”, zegt ze.

poll

Eerste vliegtuig landt op Twente Airport voor recycling

Eerste vliegtuig landt op Twente Airport voor recycling

  • Blij met dit innovatieve werk in Twente (22%)
  • Ik zie toch liever passagiersvluchten op dit vliegveld (58%)
  • Vliegen? Ik wil juist wandelen op dat terrein (19%)
67 stemmen