Volledig scherm
© TC Tubantia

Heropening oudste kroeg van Hengelo duurt nog even

HENGELO - De heropening van café ’t Neutje in de Pastoriestraat laat nog even op zich wachten. De verbouwing vergt meer tijd dan verwacht.

’t Neutje is de oudste kroeg van Hengelo. Het café zit sinds het najaar van 2014 dicht. De nieuwe huurders zijn Melvin de Boer en de broers Sjoerd-Jan en Mart Groenman.

Het trio exploiteert al twee andere horecazaken in de Pastoriestraat: The Three Musketeers en D’Artagnan. Ze huren ’t Neutje voor tenminste twee jaar.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat ’t Neutje eind mei/begin juni weer zou opengaan. Maar die inschatting blijkt te optimistisch te zijn geweest. Mart Groenman verwacht dat het nog wel vijf tot zes weken duurt voordat de verbouwing helemaal klaar is.

Tropical Night

Op zaterdag 9 juli is de jaarlijkse Tropical Night in de Hengelose binnenstad. „Dat lijkt me wel een mooie datum om weer open te gaan. Dat is in elk geval het streven. Als we een beetje doorzetten, moet dat lukken.”

Monument

’t Neutje dateert van ongeveer 1650. Het pand staat op de gemeentelijke monumentenlijst. Dat is mede de reden dat de verbouwing langer duurt dan verwacht. Alle aanpassingen moeten namelijk eerst worden voorgelegd aan de monumentencommissie. „We doen niets zomaar”, aldus Groenman.

De nieuwe exploitanten mikken op een wat ouder publiek, vanaf een jaar of 30. „We willen er een mooie, authentieke kroeg van maken, zoals het was.” Met onder meer fotocollages van oud-Hengelo aan de muren. „We zijn bij het Historisch Museum al aan het zoeken naar geschikt beeldmateriaal.”

poll

Bungalowpark in Holten wacht al half jaar op vluchtelingen

Bungalowpark in Holten wacht al half jaar op vluchtelingen

  • Niemand kon voorzien dat vluchtelingenstroom zo drastisch zou dalen (10%)
  • Wat een geldsmijterij met onze belastingcenten (83%)
  • Wie wil er überhaupt op een bungalowpark in Holten staan? (7%)
219 stemmen