Volledig scherm
© Christian van der Meij

Heso in Hengelo gaat de honderd jaar wel halen

HENGELO Hij is alles kwijt. „Er staat niets meer”, zegt directeur-eigenaar Tony Verheij van vloerenbedrijf Heso. „Er stonden vier frees- en vier diamantschuurmachines. En een busje. De tweede was toevallig in reparatie.” Vrijdagmorgen in alle vroegte rukte de brandweer met groot materieel en veertig mensen uit naar de Granaatstraat: een groot bedrijfsgebouw stond in lichterlaaie, er was geen redden meer aan.

Er waren twee bedrijven in gevestigd: Heso en EquiProVet, een groothandel in orthopedische hulpmiddelen voor paarden. 
Het bedrijf van Verheij, gespecialiseerd in betonvloeren en natuursteen, is zwaar getroffen. Inmiddels bestaat de firma 95 jaar. „Zijn we eindelijk uit de schulden, gebeurt er dit. Maar natuurlijk gaan we door, we gaan de honderd jaar halen.”

Medewerkers

Heso telt tien medewerkers. Het improviseren, de komende periode, weet Verheij. Ook bij EquiProVet zijn tien man werkzaam. Woordvoerder Ger van Klink is optimistisch: „We zoeken een ander onderkomen in Hengelo, volgende week gaan we weer leveren.”

Burgemeester

Burgemeester Sander Schelberg kwam zich gistermorgen op de hoogte stellen. Hij sprak onder meer met Tony Verheij. Schelberg liet weten dat de gemeente altijd bereid is om een helpende hand uit te steken bij het zoeken naar een vervangende bedrijfsruimte. „En mochten er vergunningen nodig zijn, dan krijgt de procedure voorrang. Dat is regel.”
 

poll

Eerst in Denekamp en nu ook in Hengelo planten uit bloembakken getrokken

Eerst in Denekamp en nu ook in Hengelo planten uit bloembakken getrokken

  • Schandalig, hard aanpakken die daders! (75%)
  • Er gebeuren wel ergere dingen (8%)
  • Planten vervangen door cactussen, daar blijft iedereen wel af (17%)
513 stemmen