Volledig scherm
Vlnr. Damian, Jeanette (docent), Charlotte, Antoine en Chantal. © Lars Smook

Het Meerik maakt werk met project: ‘Kom uit de kast’

ENSCHEDE- Leerlingen van het voortgezet special onderwijs Het Meerik hebben een kunstwerk gemaakt met het thema ‘Kom uit de Kast’. Ze presenteren hun kast zondag voor het eerst aan het publiek tijdens Kunst in het Volkspark.

De 18-jarige Damian, Chantal, Antoine en Charlotte vinden het spannend. Twee maanden werkten ze aan de kast. Deze donderdag staat het werk in het creatieve lokaal. De puntjes worden op de i gezet, voordat de kast naar het Volkspark gaat.

’Kom uit de kast’ moet de beperkingen van de leerlingen verbeelden. Die zijn te lezen in een klein houten kastje in de grote kast. Dat kastje heeft de school gekregen van het antidiscriminatiebureau Artikel 1, dat de kastjes al eerder uitdeelde aan kunstenaars, tijdens de Coming Out week. „Veel te klein, dus bedachten we er een grote kast omheen”, legt docent Jeannette Stegeman uit.

Ze praatte met de leerlingen over waar zij last van hebben, maar nog meer over waar ze goed in zijn en waar ze later hun beroep van willen maken. „Met deze kast laten we zien wat voor een school we zijn”, zegt Antoine.

Na zondag krijgt de kast een mooi plekje in de school.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Man (31) opgepakt na slaan Powned-verslaggever Dennis uit Glanerbrug

Man (31) opgepakt na slaan Powned-verslaggever Dennis uit Glanerbrug

  • Terecht, je blijft van een ander af (61%)
  • Als je loopt te sarren, kun je een tik verwachten (26%)
  • Hoe minder aandacht hiervoor, hoe beter (13%)
849 stemmen