Volledig scherm
© Christian van der Meij

High Tech Systems Park in Hengelo is klaar voor de toekomst

HENGELO - Het High Tech Systems Park in Hengelo beschikt sinds donderdag over supersnel internet en een gezamenlijke datacenter. “Daarmee zijn we voorbereid op de toekomst”, aldus directeur Vincent ten Thij van de innovatiecampus. 

Het nieuw aangelegde glasvezelnetwerk is volledig gefinancierd door de samenwerkende ondernemingen op het bedrijvenpark. Behalve Thales gaat het daarbij om Opra, HP Valves en PM Surface.

Kosten besparen
Het snelle internet is gekoppeld aan het tegenover gelegen datacenter van de Odin Groep, die ook het beheer van een deel van de IT-voorzieningen op zich neemt. Voordeel voor de bedrijven is dat ze niet hoeven te investeren in een serverruimte in hun nieuwbouw. “Als Thales Nederland kunnen we kosten besparen doordat we afname van hardware en andere diensten flexibeler op en af kunnen schalen”, aldus Henk van Steeg van Thales.

Tienbaans snelweg
Met het supersnelle internet en data-opslag worden voldaan aan de voorwaarden om te kunnen innoveren, stelt directeur Ten Thij van High Tech Systems Park vast. “We hebben een tienbaans snelweg aangelegd, maar zullen er voorlopig maar twee gebruiken. Daarmee zorgen we ervoor dat we ook de komende jaren de hoogst mogelijke snelheden kunnen garanderen.”

Wifi
Op de innovatiecampus wordt ook een gratis toegankelijk wifi-netwerk aangelegd, waardoor het werken vanuit het gezamenlijke Shared Facility Centrum gemakkelijker wordt.

poll

Droomhuis Holtens stel paar uur voor tekenen koopcontract verkocht aan een ander

Droomhuis Holtens stel paar uur voor tekenen koopcontract verkocht aan een ander

  • Dat is knap lullig voor het stel (10%)
  • Een huis is pas van jou als je het contract getekend hebt (11%)
  • De makelaar had ten minste open kaart kunnen spelen (79%)
1027 stemmen