Sander Hoentjen in zijn nieuwe winkel in de Hengelose binnenstad.
Volledig scherm
Sander Hoentjen in zijn nieuwe winkel in de Hengelose binnenstad. © Christian van der Meij

In nieuwe Hengelose winkel van Sander Hoentjen is alles van hout

HENGELO Hij had zijn zaak eigenlijk al voor de feestdagen vorig jaar willen openen, maar dat zat er niet in, hij was nog volop in onderhandeling met de pandeigenaar. Maar nu zit Sander Hoentjen er dan toch, met zijn winkel vol houten gadgets op de hoek van de Molen- en de Nieuwstraat.

De nieuwe winkel, Hoentjen Creatie, opende woensdagochtend officieel de deuren. Alle producten zijn er van hout. Tot en met de vlinderstrikjes van perzikhout: „Die wegen nog minder dan een zijden strikje!” Hij ontwerpt het assortiment zelf: Hoentjen (28) studeerde grafische vormgeving en industrieel productontwerp. Op de pc krijgen de gadgets vorm, zoals horloges, brilmonturen, pc-muizen, iPhonehoesjes, iPadstandaards, armbanden en digitale klokken.

Win-je-winkel

Sander Hoentjen is de laatste van de vier ondernemers die een zaak kon beginnen via de eerste aflevering van de Win-je-Winkelcompetitie vorig jaar. Wie mooie plannen heeft voor zaken die wat bijzonders toevoegen aan de binnenstad, kan een half jaar lang over gratis winkelruimte beschikken. De tweede ronde van Win-je-Winkel loopt inmiddels.

Webshop

Hoentjen heeft een webshop, www.hoentjencreatie.nl, die hij vanuit zijn woning runt. En de uitbreiding met een fysieke winkel was wel wat voor hem. „Neem de brillen. Die willen klanten vaak wel even passen.” En daarvoor zijn ze best bereid om kilometers te maken, is zijn ervaring. En je kunt je gasten beter in een winkel ontvangen dan in een rommelige ontwerpstudio.

poll

Personeel ziekenhuis MST mag niet meer roken in bedrijfskleding

Personeel ziekenhuis MST mag niet meer roken in bedrijfskleding

  • Logisch, rook gaat in de kleren zitten en dat is slecht voor patiënten (39%)
  • Bij elk bedrijf heb je rokers, ook bij het MST. Laat ze lekker (31%)
  • Er moet een algeheel rookverbod komen voor ziekenhuispersoneel (31%)
1582 stemmen