Volledig scherm
© Menno Boon

Inbraak bij Primera in Enschede: voor duizenden euro's tabak gestolen

ENSCHEDE - Vier personen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in de winkel van Primera in winkelcentrum Stadsveld in Enschede. De inbrekers forceerden de deur en namen tabakswaren mee ter waarde van zo'n 3.000 á 4.000 euro.

Twee van de verdachten zijn op beeld vastgelegd. Zij staan met hun gezicht op de Facebookpagina van winkelcentrum Stadsveld. Verder is er nog niks bekend over de inbrekers. De zaak ligt nu bij de politie, die sporenonderzoek heeft gedaan. "Het is te hopen dat ze in de databank van de politie staan", zegt bedrijfsleider Marco Winters. 

Criminaliteit
Stadsveld heeft al langere tijd last van criminaliteit. Daarom zijn er ook al verschillende maatregelen genomen, zoals jeugdagenten en jongerenwerkers van Alifa die de overlastveroorzakers aanspreken. Ze hopen zo het probleem bij de wortel aan te pakken.

Ook zijn er al meerdere preventie- en voorlichtingsavonden voor de ondernemers van het winkelcentrum én wijkbewoners geweest. Dat gebeurde met medewerking van de politie. Winters over alle maatregelen: "Het gaat best goed, maar dit houd je niet tegen. Juist op de momenten dat de meeste mensen slapen is het hier druk".

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Man (31) opgepakt na slaan Powned-verslaggever Dennis uit Glanerbrug

Man (31) opgepakt na slaan Powned-verslaggever Dennis uit Glanerbrug

  • Terecht, je blijft van een ander af (62%)
  • Als je loopt te sarren, kun je een tik verwachten (27%)
  • Hoe minder aandacht hiervoor, hoe beter (11%)
700 stemmen