Volledig scherm
Linda Keurhorst (links) en Kirsten Nijkrake geven Jacob en Frans uit Groningen informatie vanachter hun bakfiets. © Frans Nikkels

Infobakfiets echte blikvanger voor bezoekers Enschede

ENSCHEDE - De roodwitte Tourist Info Bakfiets is een hit. Die conclusie kan zaterdagmiddag al wel getrokken worden na de vele positieve reacties. Tourist Info Enschede, de voormalige VVV, wil de mensen ook graag op het Van Heekplein informeren. Om die reden wordt de bakfiets ingezet.
 

Voorlopig op de dinsdag en de zaterdag, tijdens de dagmarkt, maar mogelijk vaker. Linda Keurhorst van Tourist Info Enschede is net terug van haar ritje naar het Van Heekplein. „Even wennen op zo’n fiets, maar ’t is wel leuk. Mensen klampen je aan en vragen direct van alles. Waar kun je plassen, waar kun je lekker eten, hoe kom je in Roombeek, heb je een plattegrond? Er zijn vooral veel Duitsers die je aanspreken.”

Zaterdag was ze van 12.00 tot 14.00 uur op het Van Heekplein. „Dinsdag draaiden we al proef. De eerste reacties zijn goed. De mensen vinden het verrassend en leuk dat we daar onze neus laten zien.” Keurhorst en haar collega Kirsten Nijkrake denken dat ze bij evenementen ook een rondje met de bakfiets gaan doen. „En op woensdag kunnen we de uitagenda ook met de bakfiets verspreiden. Het is echt een blikvanger. We zijn er heel blij mee.”
 

poll

Angst voor rellen: gemeente Hengelo verbiedt oefenduel Jong Twente

Angst voor rellen: gemeente Hengelo verbiedt oefenduel Jong Twente

  • Terecht dat gemeente geen enkel risico wil lopen (18%)
  • Waar gaat het heen als zelfs duels van Jong FC Twente worden afgelast? (26%)
  • Gewoon hard aanpakken die gasten als ze zich misdragen (56%)
1234 stemmen