Volledig scherm
Pleegzorgorganisatie is het nieuwe Twentse steunpunt van de Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling © Jarabee

Jarabee Twents opleidingsinstituut voor videohulpverlening

HENGELO – Ouders en professionals die te maken hebben met opvoedingsvragen of –problemen kunnen baat hebben bij behandeling met behulp van videobeelden. Jarabee in Hengelo verzorgt vanaf heden opleidingen voor mensen die zich willen bekwamen in video-hometraining en video-interactiebegeleiding.

De pleegzorgorganisatie is daarmee het Twentse Steunpunt van de Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling (AIT). In Overijssel was er voorheen alleen zo'n steunpunt in Zwolle. Naast één opleidingscoördinator heeft Jarabee 12 gecertificeerde trainers in huis om de cursisten te begeleiden.

Leren van opnames in een gezin
Na de opleiding kunnen zij aan de slag als videohometrainer, en maken in die hoedanigheid bijvoorbeeld opnames van de situatie in een gezin. De beelden worden later teruggekeken en besproken met de ouders of verzorgers die daardoor leren de signalen van het kind te herkennen en erop te reageren. Ook leerkrachten en beroepsopvoeders kunnen gebruik maken van de training.

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (25%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (16%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (59%)
1296 stemmen