Pleegzorgorganisatie is het nieuwe Twentse steunpunt van de Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling
Volledig scherm
Pleegzorgorganisatie is het nieuwe Twentse steunpunt van de Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling © Jarabee

Jarabee Twents opleidingsinstituut voor videohulpverlening

HENGELO – Ouders en professionals die te maken hebben met opvoedingsvragen of –problemen kunnen baat hebben bij behandeling met behulp van videobeelden. Jarabee in Hengelo verzorgt vanaf heden opleidingen voor mensen die zich willen bekwamen in video-hometraining en video-interactiebegeleiding.

De pleegzorgorganisatie is daarmee het Twentse Steunpunt van de Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling (AIT). In Overijssel was er voorheen alleen zo'n steunpunt in Zwolle. Naast één opleidingscoördinator heeft Jarabee 12 gecertificeerde trainers in huis om de cursisten te begeleiden.

Leren van opnames in een gezin
Na de opleiding kunnen zij aan de slag als videohometrainer, en maken in die hoedanigheid bijvoorbeeld opnames van de situatie in een gezin. De beelden worden later teruggekeken en besproken met de ouders of verzorgers die daardoor leren de signalen van het kind te herkennen en erop te reageren. Ook leerkrachten en beroepsopvoeders kunnen gebruik maken van de training.

poll

Bungalowpark in Holten wacht al half jaar op vluchtelingen

Bungalowpark in Holten wacht al half jaar op vluchtelingen

  • Niemand kon voorzien dat vluchtelingenstroom zo drastisch zou dalen (10%)
  • Wat een geldsmijterij met onze belastingcenten (83%)
  • Wie wil er überhaupt op een bungalowpark in Holten staan? (7%)
217 stemmen