Volledig scherm
© Thinkstock

Kans op doorstart Intech uit Enschede klein

ENSCHEDE - Curator Jetse Eringa acht de kans op een doorstart van Intech Installatietechniek zeer klein. Dat schrijft hij in het donderdag verschenen eerste faillissementsverslag.

Het installatiebedrijf werd op 15 juni failliet verklaard. Er stond op dat moment een bedrag van ruim 463.000 euro aan vorderingen open.

Bij de bewindvoerder meldden zich zes overnamekandidaten. Die zagen na boekenonderzoek echter allen af van een bieding. Daarmee is de kans op een doorstart volgens Eringa 'zeer klein geworden'. Volgens directeur Jos Kenkhuis zijn de problemen begonnen met een verliesgevend project in 2010, waarvan de naweeën in de jaren daarna, mede door de economische crisis, voelbaar waren. Toen er een conflict ontstond met een grote debiteur over een niet betaald bedrag van 147.000 euro, kon het bedrijf naar eigen zeggen niet meer voldoen aan lopende verplichtingen. De directie vroeg daarop het eigen faillissement aan.

Utiliteitsbouw
Op het moment van het faillissement waren er volgens het faillissementsverslag negen medewerkers in vaste dienst. Intech was hoofdzakelijk actief in de utiliteitsbouw en had partijen in de gezondheidszorg, commercieel vastgoed, onderwijs en overheden als klant. Tot de klantenkring behoorden onder andere Polman Vastgoed in Enschede, ABN Amro Bank, Brede School Haaksbergen, Zeton Enschede en Dijkstra Plastics in Hengelo. Grote opdrachtgever was het ministerie van Defensie. Intech voerde onder andere in de woonruimte voor militairen, in het schiet- en oefencentrum en in het hoofdwachtgebouw op de vliegbasis Twenthe de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatie uit.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Droomhuis Holtens stel paar uur voor tekenen koopcontract verkocht aan een ander

Droomhuis Holtens stel paar uur voor tekenen koopcontract verkocht aan een ander

  • Dat is knap lullig voor het stel (10%)
  • Een huis is pas van jou als je het contract getekend hebt (11%)
  • De makelaar had ten minste open kaart kunnen spelen (79%)
1396 stemmen