Volledig scherm
© Annina Romita

Kloof tussen Enschede en regio steeds groter

ENSCHEDE - De grote verschillen komen duidelijk naar voren in de woensdag gepresenteerde Twentse Vastgoedrapportage. Kenmerkend is dat de prijzen voor winkelruimte in Enschede opgelopen zijn naar 1.000 euro per vierkante meter op toplocaties. In Hengelo en Almelo blijven ze steken op 350 euro.

„Enschede is booming als winkelstad”, zegt bestuurslid Rob Temmink van de Stichting Vastgoedrapportage Twente. „Grote ketens die naar Twente komen, kiezen allemaal voor Enschede. Hudson’s Bay trekt in het oude V&D-pand en Zara betrekt 4.000 vierkante meter. En op de plek waar de Hema stond, komen zes nieuwe winkels, waarvoor zich ook al huurders hebben gemeld.” Dat het goed gaat in Enschede blijkt ook uit het aantal vierkante meters dat sinds begin dit jaar aan winkeliers is vergeven. Dat was op 1 juli 17.000 vierkante meter, een hoeveelheid die de laatste tien jaar pas na een heel jaar werd genoteerd. Er is nu nog 45.000 vierkante meter leegstand.

Contrast
Het positieve beeld van Enschede staat in schril contrast tot de ontwikkelingen in het centrum van Hengelo. De verhuur van winkelruimte daalde van 6.800 vierkante meter in de eerste helft van 2015, tot 2.700 vierkante meter over de eerste zes maanden van dit jaar. Die teruggang is enigszins vertekend, omdat er vorig jaar twee grote supermarkten in Hengelo bij kwamen die samen 3.600 vierkante meter in gebruik nemen.

poll

Onherstelbare fout in Vriezenveen: 171 stemmen naar andere kandidaat

Onherstelbare fout in Vriezenveen: 171 stemmen naar andere kandidaat

  • Schandalig. Zoiets check je niet één, niet twee, maar drie keer! (53%)
  • Storm in een glas water. De fout had geen gevolgen (24%)
  • Onherstelbaar? Het nieuwe kabinet moet meteen de regels veranderen (23%)
257 stemmen