Volledig scherm
© Frans Nikkels

Laatste Open Dag Muziekschool Hengelo

HENGELO - Voor de allerlaatste keer hield de Muziekschool aan de Deldenerstraat in Hengelo zaterdag een Open Dag. De muziekschool fuseert met HEIM/CREA (kunst, techniek en erfgoed). De volgende Open Dag is in het nieuwe gezamenlijke onderkomen in het voormalige Dikkerscomplex aan de Industriestraat.

De Muziekschool aan de Deldenerstraat was zaterdag nog heel even het muzikale middelpunt van Hengelo. Overal in het gebouw klonk muziek. Leerlingen traden op in kleine groepjes. Muziekverenigingen en koren speelden op twee podia. Aankomende leerlingen en hun ouders luisterden naar de voorstellingen en liefhebbers mochten in de leslokalen naar hartenlust instrumenten bespelen.

Verhuizen
De nieuwe leerlingen krijgen in het komende lesjaar nog les in de muziekschool. In de loop van het jaar verhuist de muziekschool naar de nieuwe locatie aan de Industriestraat. “Samen met HEIM en Crea werken we aan de plannen”, aldus waarnemend directeur Glenn ter Veer.

Moeilijke jaren
De Muziekschool heeft moeilijke jaren achter de rug, benadrukt hij. We hebben te maken gehad met drastische bezuinigingen. Het leerlingenaantal liep in zeven jaar terug van 2000 naar 1300. Deze fusie is nodig om te kunnen overleven. We willen het tij keren. We mikken op nieuwe kansen, samen met HEIM en Crea, denk aan dwarsverbanden, zoals musicals en danstheater.

poll

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

  • Goed beleid! Als mensen zich welkom voelen, komen ze nog eens terug (24%)
  • Foutparkeerders horen juist bestraft te worden (20%)
  • Pas de parkeertarieven aan: dan hoeft niemand fout te parkeren (55%)
225 stemmen