De rechter kwam al eens ter plekke kijken bij Istanbul Market
Volledig scherm
De rechter kwam al eens ter plekke kijken bij Istanbul Market © Wouter Borre

Laden en lossen op drukke weg in Hengelo kan best, vindt Raad van State

DEN HAAG/HENGELO - De Raad van State ziet niet in waarom de Hengelose levensmiddelenwinkel Market Istanbul niet vanaf de Breemarsweg bevoorraad kan worden. Daarom heeft de Raad de beroepen van de Turkse super tegen de aanwijzing van een laad- en losplaats op de Breemarsweg en een uitritvergunning aan de Boekeloseweg van tafel geveegd

Marketuitbater A. Kök was het niet eens met het opheffen van de oude laad- en losplaats op de veel rustigere Boekeloseweg. Die plek raakte hij kwijt nadat een buurman een uitritvergunning van de gemeente kreeg. Daardoor verviel een parkeerplaats waar Kök altijd liet laden en lossen. 

Terechte vergunning
Volgens de Raad heeft de gemeente terecht een uitritvergunning verleend aan de buurman. Het vervallen van een parkeerplaats is geen reden zo’n vergunning te weigeren. Ook ziet de Raad niet in waarom Kök niet aan de drukkere Breemarsweg kan laden en lossen. Daar is een parkeerplaats vlakbij de winkel. In elk geval heeft Kök niet aangetoond dat het laden en lossen van vrachtwagens aan de Breemarsweg tot onaanvaardbare verkeersgevaarlijke situaties leidt.

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (44%)
  • Dit gaat wel heel ver (23%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (33%)
569 stemmen