Opening Lasonderstraat als fietsstraat in 2015
Volledig scherm
Opening Lasonderstraat als fietsstraat in 2015 © Lars Smook

Lasonderstraat Enschede alweer toe aan nieuw wegdek

ENSCHEDE - Iets meer dan een jaar geleden is de Lasonderstraat in Enschede nog feestelijk geopend als fietsstraat. Een straat waarbij fietsers koning en automobilisten te gast zijn. Maar nu al blijkt een deel van de straat van onvoldoende kwaliteit. De straat wordt weer opgebroken.

De fietsstraat is een onderdeel van het plan van de gemeente de stad beter bereikbaar te maken. De Lasonderstraat zorgt ervoor dat fietsers makkelijk het centrum kunnen bereiken. De weg heeft een rode laag asfalt, met aan weerszijden een grijze streep. En juist in de grijze vlakken zit het probleem, vertelt woordvoerder Hans Koier van de gemeente. "Het blijkt dat het onder andere te snel afbrokkelt, een probleem dat bij het aanleggen niet is voorzien."

Kosten
Koier weet niet zeker hoe het komt dat de kwaliteit onvoldoende is. "Het kan zijn dat het te snel is aangebracht." Wat wel zeker is is dat de klus die bestaat uit het afschrapen van de grijze stroken en het neerleggen van nieuw asfalt niet door de gemeente wordt betaald. Die kosten zijn voor de aannemer. En Koier wil iedereen geruststellen: "Deze klus is binnen één dag geklaard."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

 

poll

Eerste vliegtuig landt op Twente Airport voor recycling

Eerste vliegtuig landt op Twente Airport voor recycling

  • Blij met dit innovatieve werk in Twente (27%)
  • Ik zie toch liever passagiersvluchten op dit vliegveld (57%)
  • Vliegen? Ik wil juist wandelen op dat terrein (16%)
413 stemmen