Volledig scherm
© stock.xchng

Maandelijkse meeting voor jonge homo’s, biseksuelen en transgenders in Enschede

ENSCHEDE – Het COC Twente-Achterhoek is weer gestart met een Jong & Out-project in Enschede. Het is geen praatgroep, maar vooral een bijeenkomst om samen leuke dingen te doen. De meeting krijgt een maandelijks vervolg.

De behoefte om ongedwongen gelijkgeaarde leeftijdsgenoten te ontmoeten is groot. Het COC Twente-Achterhoek krijgt al enige tijd veel hulpvragen van tieners die worstelen met eenzaamheid. Of worstelen met het feit dat ze in hun omgeving moeilijk zichzelf kunnen zijn. Het COC is daarom opnieuw een Jong & Out-project begonnen. Eerder kwam dat niet van de grond.

Geen praatgroep
Afgelopen zaterdag trok een eerste meeting zestien jongeren. Deze krijgt een maandelijks vervolg. Jong & Out is al op vijftien andere plaatsen in Nederland. Het is geen praatgroep, maar vooral een bijeenkomst om samen leuke dingen te doen. Tot 19 jaar.

‘Verademing’
Jongeren ervoeren de bijeenkomst in Enschede als een verademing. "Je krijgt altijd een labeltje, je bent eigenlijk altijd iets: homo, lesbo, bi... Maar we zijn natuurlijk gewoon mens", zeggen Britt, Fabio (15) en Iris (17).

De volgende meeting laat wegens de vakantie drie maanden op zich wachten en is op zaterdag 25 september aan de G.J. Van Heekstraat 408 (vanaf 13.00 uur).

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (44%)
  • Dit gaat wel heel ver (20%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (36%)
279 stemmen