Volledig scherm
© ANP

Man op heterdaad betrapt in Hengelo tijdens stelen bliksemafleiders

HENGELO - Op het dak van een bedrijfspand in Hengelo heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige man uit Westervoort aangehouden voor diefstal van bliksemafleiders. De man werd op heterdaad betrapt.

Op zondag 26 juni omstreeks 1.13 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat er een onbekende persoon zich toegang had verschaft op het terrein van een bedrijf aan de Boortorenweg in Hengelo.

De persoon had het hekwerk vernield om op het terrein te komen. Op camerabeelden was te zien dat de man het dak op was geklommen. De politie is meteen ter plaatse gegaan en troffen de 28-jarige man uit Westervoort op het dak aan. De agenten zagen dat er reeds een paar bliksemafleiders waren losgeknipt. De man is aangehouden en voor nader onderzoek opgesloten in het politiearrestanten-centrum in Borne. Het inbrekersgereedschap, dat de man bij zich had, is in beslaggenomen.

Agenten troffen tevens de auto van man aan met daarin ook (koper)kabels. De politie doet onderzoek naar dit incident en de herkomst van de kabels in zijn auto.

poll

Twentse gemeenten willen in 2050 energieneutraal zijn

Twentse gemeenten willen in 2050 energieneutraal zijn

  • Chapeau! Laten wij hier het goede voorbeeld geven (19%)
  • 2050 pas? Dat moet sneller kunnen (55%)
  • Volgens de president van Amerika is er toch geen klimaatprobleem? (26%)
77 stemmen