Volledig scherm

Mantelzorgcompliment Enschede blijft ondanks kritiek 50 euro voor webshop

ENSCHEDE- Tweeënhalf uur vergaderen had de gemeenteraad er maandagavond voor nodig. Maar de waardering voor mantelzorgers blijft 50 euro voor een webshop.

Voorheen was 150 euro per aanmelding beschikbaar. De komende jaren wil de gemeente het beschikbare budget van 3 ton niet overschrijden. En dat betekent omgerekend zo’n 50 euro per mantelzorger.

Webshop

Eerder kregen mantelzorgers dit bedrag op hun bankrekening gestort. Maar hiermee zijn ook kosten gemoeid. Vorig jaar 110.000 euro om ruim 4.500 mantelzorgwaarderingen uit te keren. Het aanbieden van cadeau’s (zoals een dinerbon of tas met boodschappen) ter waarde van 50 euro op een webshop is goedkoper.

Een minderheid van CDA, GroenLinks, SP, EnschedeAnders en OPA stemde tegen het voorstel. Een aantal fracties wilde het bedrag van 150 euro in stand gehouden. Anderen konden leven met 50 euro, maar zagen dat liever op de rekeningen gestort.

Enquête

Dat gaat allemaal niet door. Met een motie van EnschedeAnders en SP dwong de raad wel af dat er volgend jaar een enquête wordt gehouden onder mantelzorgers om de tevredenheid te peilen.

D66 en ChristenUnie legden via een gesteunde motie vast dat de jaarlijks beschikbare 3 ton de komende drie jaar volledig ten goede komt aan de mantelzorgwaarderingen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Onherstelbare fout in Vriezenveen: 171 stemmen naar andere kandidaat

Onherstelbare fout in Vriezenveen: 171 stemmen naar andere kandidaat

  • Schandalig. Zoiets check je niet één, niet twee, maar drie keer! (51%)
  • Storm in een glas water. De fout had geen gevolgen (23%)
  • Onherstelbaar? Het nieuwe kabinet moet meteen de regels veranderen (26%)
744 stemmen