Volledig scherm
Meesterkok Lars van Galen (r) en compagnon Richard van den Hoeven. © TC Tubantia

Meesterkok wil frietboetiek in Hengelose binnenstad

HENGELO - De exploitanten van het Hengelose toprestaurant ’t Lansink (één Michelinster) hebben serieuze plannen om in de binnenstad te beginnen met een frietboetiek.

Met hun idee zijn ze inmiddels doorgedrongen tot de laatste ronde van de wedstrijd Win je Winkel. De winnaars daarvan krijgen een halfjaar lang gratis de beschikking over een leegstaand pand in de binnenstad van Hengelo.

‘Frites Boutique by Lars’. Zo luidt de naam van het concept waarmee meesterkok Lars van Galen en zijn compagnon Richard van den Hoeven van hotel-restaurant ’t Lansink meedoen aan de winkelwedstrijd.

Ambachtelijk
In hun nieuwe zaak wil het duo de Hengeloërs kennis laten maken met ambachtelijk bereide frites, gemaakt van biologisch geteelde aardappelen van Twentse bodem. „Geen standaard frieten van de groothandel”, vertelt Van den Hoeven. „Ambachtelijk en kwaliteit, dat is waar wij voor staan. Dit sluit mooi aan bij ons restaurant.”

Van Galen en Van den Hoeven gaan nu op zoek naar geschikt pand in de binnenstad. „Op een mooie plek, niet te groot, met de juiste uitstraling en misschien een klein terras.” De exploitanten van ’t Lansink geloven heilig in hun concept. „Het gaat hoe dan ook door, het idee is supergoed.”

Vijf concepten
Uit alle inzendingen heeft de vakjury van Win je Winkel vijf concepten gekozen die doorgaan naar de laatste ronde. „Stuk voor stuk innovatieve concepten”, aldus juryvoorzitter Gerard Veldhof (Stichting Centrummanagement Hengelo).

De overgebleven kandidaten krijgen na de zomer de kans om naast de vakjury ook de bezoekers van de Hengelose binnenstad voor zich te winnen. Tijdens het Win je Winkel-event, op zondag 28 augustus, openen ze samen een pop-up store om zich te presenteren aan het publiek. De uiteindelijke winnaars krijgen de eerste zes maanden begeleiding van diverse deskundigen.

poll

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

  • Je snapt niet dat zo iemand vrij mag rondlopen. (81%)
  • Tja, waar gefeest wordt zijn tegenwoordig altijd drugs te koop. (6%)
  • Loser. Hij had meer kunnen verdienen met anti-katerpillen. (13%)
32 stemmen