Volledig scherm
© Frans Tanke

'Menthol' van schrijver Krake uit Hengelo op een na beste non-fictieboek

HENGELO - De Hengelose auteur Frank Krake heeft bij de verkiezing van het beste non-fictieboek naast de winst gegrepen. Met zijn historische verhaal Menthol eindigde Krake bij de Hebban Awards 2016 op het tweede trapje van het erepodium. Winnaar werd Hugo Borst met Ma, het liefdevolle relaas over zijn dementerende moeder.

Borst kreeg 29 procent van de stemmen. Krake wist met zijn boek over 'de eerste neger van Hengelo' 17 procent van de stemmen binnen te halen, waarmee hij auteurs als Claudia de Breij, Jelle Brandt Corstius en Joost Zwagerman achter zich hield.

Lichte teleurstelling
,,Een eervolle plek, maar ik ging voor de winst", reageerde de Tukker, die dinsdagavond in Amsterdam werd beloond voor het zilver. Er werd door boekenlezers in Nederland vijftigduizend keer gestemd.

16.000 exemplaren
Van Menthol zijn inmiddels ruim 16.000 exemplaren verkocht. Recent werden de rechten voor een Engelstalige uitgave in het Verenigd Koninkrijk verworven door een Britse uitgever. Op de Frankfurter Buchmesse staat het werk van Krake ook in de belangstelling.

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (46%)
  • Dit gaat wel heel ver (16%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (38%)
56 stemmen