Volledig scherm
De strobaal verdwijnt bij de Military Boekelo. foto Dolf Ruesink

Military Boekelo stapt af van strobalen

BOEKELO - Jarenlang waren ze bepalend voor het aanzicht van de Military Boekelo-Enschede. Strobalen sierden het 'Strodorp' en de vele sponsortenten op het terrein van de cross-country.

De organisatoren van Nederlands grootste buitensportevenement (60.000 bezoekers) willen nu van de strobaal af. Bij de komende editie (6-9 oktober 2016) zullen de objecten niet of nauwelijks meer te zien zijn. Alleen in de stallen worden nog balen stro gebruikt.

Brandgevaar
'Ze zijn niet meer van deze tijd', legt voorzitter Robert Zandstra uit. 'Om brandgevaar te voorkomen moesten strobalen met een chemisch goedje worden behandeld. Dat is milieu-onvriendelijk. Bovendien moeten we alle balen na het evenement weggooien. Vanwege de duurzaamheid stoppen we dus met het gebruik van strobalen.'

Bij het drie-sterren-evenement werden jaarlijks honderden strobalen gebruikt als afscheiding, sierelement of zitplek. De Military Boekelo dubt nog over de vraag of de naam 'Strodorp' gehandhaafd wordt voor het evenemententerrein met zijn vele shops, drank- en eetstandjes.

poll

Speed-pedelecs moeten worden toegestaan op fietssnelweg F35

Speed-pedelecs moeten worden toegestaan op fietssnelweg F35

  • Ja, elektrische fietsen zijn ook fietsen (10%)
  • Nee, ik noem iets dat 45 kilometer per uur rijdt geen fiets (75%)
  • Het heet toch niet voor niets fietssnelweg? (15%)
251 stemmen