Volledig scherm
© Thinkstock

'Misbruik van onwetendheid bij bestuurders verenigingen van eigenaren in Twente'

ENSCHEDE - Drie Twentse partijen hebben de krachten gebundeld in een nieuw bureau voor ondersteuning van verenigingen van eigenaren: Partners in Beheer. De initiatiefnemers menen dat veel verenigingen van eigenaren geld laten liggen waar het gaat om onderhoud aan bijvoorbeeld appartementencomplexen.

De partners zijn onroerendgoedbeheerder SOM uit Oldenzaal, Hendriksen Accountants uit Enschede en Ingenion uit Enschede, dat is gespecialiseerd in inkooptrajecten.

Misbruik 
„Er wordt zo hier en daar flink misbruik gemaakt van onwetendheid bij bestuurders van verenigingen van eigenaren”, zeg Marcel Balvers, die Hendriksen Accountants vertegenwoordigt in de combinatie.

Servicekosten
Eigenaren van appartementen betalen gemiddeld 100 tot 300 euro servicekosten per maand voor zaken als glasbewassing en groot onderhoud. Balvers: „Vaak zie je dat de maandelijkse bijdragen als voorziening op de balans zijn gezet, maar dat het geld er bij calamiteiten als bijvoorbeeld lekkage helemaal niet is.”

Partners in Beheer, dat op urenbasis met vier keuzepakketten van 2.000 tot 5.000 euro per jaar werkt, deed een proef bij de Wilhelminaflat in Enschede.

poll

Eerst in Denekamp en nu ook in Hengelo planten uit bloembakken getrokken

Eerst in Denekamp en nu ook in Hengelo planten uit bloembakken getrokken

  • Schandalig, hard aanpakken die daders! (75%)
  • Er gebeuren wel ergere dingen (8%)
  • Planten vervangen door cactussen, daar blijft iedereen wel af (18%)
521 stemmen