Artist impression BFAS Architectuur Stedebouw
Volledig scherm
Artist impression BFAS Architectuur Stedebouw

Modeketen Bershka mogelijk naar Enschede

ENSCHEDE - Bershka wordt genoemd als gegadigde voor één van de drie winkelpanden die verrijzen aan de Kalanderstraat, op de plek van de ‘oude HEMA’. Volgende week begint de sloop hiervan. 

Na 22 juli kan er worden gebouwd aan een stijlvol nieuw pand, met ruimte voor drie grote winkels. Dat nieuwe pand is ontworpen door de architecten van het Amsterdamse bureau BFAS, gespecialiseerd in Urban Design. Eigenaar is Bouwfonds Investment Management.

Al langer interesse
Diederik Blaauw, woordvoerder van die organisatie, wil op dit moment alleen bevestigen dat hij in gesprek is met verschillende partijen. Bershka heeft al eerder interesse getoond in een vestiging in Enschede. Het oosten van het land is voor deze kledingketen nog onontgonnen terrein.

Grootste na Zara
Bershka bestaat sinds 1998 en richt zich op vrouwenmode, mannenmode, sportkleding en modeaccessoire. Met bijna 1.000 vestigingen in 65 landen is het na Zara de grootste keten van het Spaanse moederbedrijf Inditex.

Diezelfde Zara zal aan de Hofpassage in Enschede een nog te realiseren megawinkel openen. In dat winkelpand neemt de nieuwe Zara zo'n 4.000 m2 voor haar rekening.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Droomhuis Holtens stel paar uur voor tekenen koopcontract verkocht aan een ander

Droomhuis Holtens stel paar uur voor tekenen koopcontract verkocht aan een ander

  • Dat is knap lullig voor het stel (10%)
  • Een huis is pas van jou als je het contract getekend hebt (12%)
  • De makelaar had ten minste open kaart kunnen spelen (78%)
1238 stemmen