Volledig scherm
ANP

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl uit Enschede haalt op beurs 328 miljoen euro op

ENSCHEDE/AMSTERDAM (ANP) – Takeaway.com heeft in eerste instantie 328 miljoen euro opgehaald met zijn beursgang vrijdag in Amsterdam. Dat bedrag kan de komende weken nog oplopen, door een zogeheten overtoewijzingsoptie.

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, de firma die door Jitse Groen werd opgericht in zijn studententijd op een zolderkamer in Enschede, verkoopt in eerste instantie ruim 14 miljoen aandelen voor 23 euro per stuk.

Minder aandelen
Daarmee worden minder aandelen aangeboden dan eerder werd aangekondigd. Medio september werd nog gesproken van een mogelijke verkoop van ruim 19 miljoen aandelen. Daarmee werd gemikt op minstens 350 miljoen euro.

Overtoewijzingsoptie 
Via de overtoewijzingsoptie kunnen de bij de beursgang betrokken banken nog eens maximaal 2,1 miljoen aandelen in de markt zetten. De opbrengsten worden door Takeaway gebruikt voor aflossing van schulden, investeringen in bestaande activiteiten en voor
mogelijke overnames.

Plus van 3,7 procent
Het aandeel Takeaway opende vrijdag op Beursplein 5 flink hoger, op 23,50 euro. Na enkele minuten handel stond er een plus van 3,7 procent op de borden en was het aandeel 23,85 euro waard.

poll

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

  • Je snapt niet dat zo iemand vrij mag rondlopen. (82%)
  • Tja, waar gefeest wordt zijn tegenwoordig altijd drugs te koop. (8%)
  • Loser. Hij had meer kunnen verdienen met anti-katerpillen. (11%)
38 stemmen