Burgemeester Sander Schelberg moest, voordat hij de officiële opening verrichtte, eerst een bouwpak aan.
Volledig scherm
Burgemeester Sander Schelberg moest, voordat hij de officiële opening verrichtte, eerst een bouwpak aan. © Saskia Minkman

Na twintig jaar praten krijgt Hengelo een nieuw vmbo

HENGELO - Een memorabel moment, donderdagmiddag in de wijk Medaillon in Hengelo. Daar werd, na twintig jaar praten, de eerste paal geslagen van het nieuwe vmbo.

De beroepsopleiding aan de Fré Cohenstraat gaat ruimte bieden aan 1100 leerlingen van De Spindel (bijzonder onderwijs) en de OSG (openbaar onderwijs). "Dat het openbaar en bijzonder onderwijs bij elkaar onder één dak zitten, is heel bijzonder", aldus burgemeester Sander Schelberg, die de officiële opening mocht verrichten, onder meer door met leerlingen een bouwbord te onthullen. Hij voorziet dat de leerlingen die hier hun opleiding afronden, bijna een garantie op werk hebben. "We hebben in Hengelo 280 onvervulbare vacatures, vooral in de maakindustrie. Die komen straks hier vandaan."

Industriestad
"Het ging allemaal wat langzamer dan gepland maar we zijn dol en dolblij”, aldus bestuursvoorzitter Henri Hammink van de Scholengroep Carmel Hengelo. Hij vindt dat een nieuw vmbo past "in een industriestad zoals Hengelo". "Het vmbo zit nu overal verstopt en had geen smoel. Hiermee krijgen we echt iets bijzonders." Ook Ellen Kruize (OSG) is blij met de nieuwbouw. Ze benoemde de zorgen van omwonenden: bewoners van Medaillon verwachten dat door de toename van fietsers het een stuk gevaarlijker wordt in hun wijk. "Ik snap jullie ongerustheid. We moeten in gezamenlijkheid naar de verkeersveiligheid kijken", aldus Kruize.

poll

Onherstelbare fout in Vriezenveen: 171 stemmen naar andere kandidaat

Onherstelbare fout in Vriezenveen: 171 stemmen naar andere kandidaat

  • Schandalig. Zoiets check je niet één, niet twee, maar drie keer! (54%)
  • Storm in een glas water. De fout had geen gevolgen (22%)
  • Onherstelbaar? Het nieuwe kabinet moet meteen de regels veranderen (24%)
348 stemmen