Military Boekelo 2015
Volledig scherm
Military Boekelo 2015 © Eric Brinkhorst

Nederlanders en Duitsers treffen elkaar bij Military Boekelo: ‘Zo begint het zakendoen’

BOEKELO - De Military is niet alleen een paardensportevenement, maar tegelijk een van de belangrijkste zakelijke netwerkevenementen van Nederland. Zo'n 75 Duitse en Nederlandse ondernemers ontmoeten elkaar donderdag in Boekelo, op uitnodiging van de gemeenten Enschede en Gronau en de vereniging DNL business uit het Duitse Steinfurt.

Tot nu toe is de Military vooral een Nederlands feestje. "In het Duitse bedrijfsleven vlak over de grens kent niemand het", zeggen Jan-Hendrik Strotmann en Johannes Reef van DNL business. "Ondernemers hebben geen idee hoeveel er voor hen te halen valt."

Zomaar kom je er niet tussen, zeggen de initiatiefnemers. "Daar willen we de Duitse ondernemers een handje bij helpen," aldus Reef.

Contact leggen
Om en nabij de 40 zakenmensen uit Gronau hebben zich opgegeven voor de netwerkbijeenkomst. De gemeente Enschede heeft evenveel ondernemers uit de stad uitgenodigd. Doelgerichte matchmaking moet zorgen dat ondernemers ook daadwerkelijk met elkaar in gesprek komen.

Hoge verwachting
Ulrich Helmich van de Wirtschaftsförderung in Gronau verwacht veel van het DuitsNederlandse ondernemerstreffen. "De Military biedt een laagdrempelige mogelijkheid om elkaar in een ongedwongen sfeer te leren kennen en gesprekken aan te knopen." Elize Radema van gemeente Enschede: “Zo begint het zakendoen."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Onherstelbare fout in Vriezenveen: 171 stemmen naar andere kandidaat

Onherstelbare fout in Vriezenveen: 171 stemmen naar andere kandidaat

  • Schandalig. Zoiets check je niet één, niet twee, maar drie keer! (54%)
  • Storm in een glas water. De fout had geen gevolgen (22%)
  • Onherstelbaar? Het nieuwe kabinet moet meteen de regels veranderen (24%)
348 stemmen